Vinton: Pleinmeter App menu

Crowd control app

In opdracht van de Gemeente Utrecht ontwikkelde Vinton de Pleinmeter app. De directe vraag van de Gemeente Utrecht was om een mobiele oplossing te bieden aan de bezoekers van de jaarlijkse vrijmarkt in Utrecht tijdens de viering van Koninginnedag en later Koningsdag, waarmee de organisatie, de hulpinstanties en het publiek onder andere inzicht kunnen krijgen in de drukte op de diverse locaties. Het programma en informatie omtrent de inzameling van afval was ook onderdeel van de app. Door handig gebruik te maken van de GPS-functie van smartphones kon een bezoeker makkelijk en snel bij een locatie komen, zelfs wanneer er een kleine alcoholische versnapering was genuttigd.

Directe informatie door crossmedia communicatie

De bezoekers konden de webapp openen met het scannen van een QR code op grote banieren die door de stad verspreid stonden of met een NFC-tap. De applicatie is een webapp die de ervaring geeft van een app. Downloaden was dus niet nodig en dit heeft zeker bijgedragen aan het veelvuldige gebruik.

Vinton: Pleinmeter Banners met qr-code

Technisch hoogstandje

Gezien de grote belangstelling van de applicatie en vele bezoekers is er een applicatie-architectuur ontwikkelt die verkeer reguleert, dit samen met een passende ICT-infrastructuur. Hierdoor kon de app zonder problemen blijven functioneren ondanks de grote drukte op het mobiele datanetwerk. Dit is natuurlijk essentieel, zeker in het geval van deze app.

Nieuwsbericht RTV Utrecht : Versie 1 van de Gemeente Utrecht Pleinmeter

Ons werk

Wij ontwikkelen apps met passie voor ons vak en dat laten wij dagelijks zien. Neem een kijkje in ons app-portfolio.