web | mobile | NFC

Windo Displays is internationaal één van de pioniers op het gebied van instore toonbank-, showroom- en vloerreclame. Zij leveren unieke reclame oplossingen voor maximale impact. Van deze belangrijke speler op het gebied van instore communicatie heeft Vinton de opdracht gekregen om een innoverend product te ontwikkelen waarbij tevens gebruik wordt gemaakt van NFC technologie. Dit innovatieve product is nieuw en is het eerste product in zijn soort wereldwijd.

Customer ConneX : NFC scan

Met dit nieuwe product, genaamd Customer ConneX (CCX), is een retailer of merk in staat om live de informatievoorziening in winkel te beïnvloeden. De klant kan met de smartphone een contactpunt scannen of tappen, waarna de applicatie op haar beurt relevante aanbiedingen, kortingen of informatie serveert. Hiermee wordt een unieke klankervaring gecreëerd en conversie verhoogd.

Customer ConneX : beheer

Retailers hebben meerdere merken en producten in de winkelschappen liggen. Merken willen met acties hun producten interessanter maken dan die van de concurrent. Concurrerende merken zetten hier weer een actie tegenover, echter duurt het vaak dagen voordat deze nieuwe actie ook daadwerkelijk in de winkels beschikbaar is. De opdracht voor Vinton is om een methode te ontwikkelen waarmee merken hun acties en communicatie direct kunnen aanpassen om zo nog beter te kunnen reageren op productacties en informatievoorziening.

Vinton ontwikkelde in samenwerking met Windo Displays de CCX-applicatie en platform. Retailers krijgen hiermee NFC-chips ingebouwd op hun POS-materiaal.

In Noord-Amerika bijvoorbeeld is CCX ingezet voor een bekend electronica merk. Daar wordt een kortingscode gegeven voor een bepaald product bij het tappen of scannen van het POS materiaal. Uiteraard kan de retailer of het merk live statistieken inzien waar direct op gestuurd kan worden.

Vinton ontwikkelde het volledige beheersysteem waarmee de input naar het juiste contactpunt in de winkel kan worden verstuurd. Naast dit beheersysteem verzorgde Vinton ook de opmaak en de content voor de smartphones en biedt de juiste ICT-oplossing om het systeem veilig en online te houden.

Ons werk

Wij ontwikkelen websites met passie voor ons vak en dat laten wij dagelijks zien. Neem een kijkje in ons web-portfolio.