De vraag Van Kaptein om de site te moderniseren begint bij het opzetten van de primaire doelstellingen. Hierbij ligt voor deze klant het accent op twee punten.

1. Betere online service: het kunnen melden van een storing of onderhoud om zo snel mogelijk geholpen te worden. Contact opnemen met Kaptein om maatwerk oplossingen te bespreken.
2. Bezoekersgerichte informatie: het ‘slim’ tonen van informatie of aanbieden voor de bezoeker. Bijvoorbeeld op warme dagen.

Kaptein actief nieuws

Met de realisatie van de website is rekening gehouden met directe contactmomenten door zogenoemde call-to-action buttons in te bouwen. Duidelijk opvallende knoppen op in één klik een onderhoudscontract aan te vragen of om een storing te melden.

De site toont op de homepagina een openingsboodschap. The items worden getoond op basis van tijd(seizoen) en de actuele temperatuur welke via Buienradar wordt opgehaald. Op die manier worden de juiste omstandig- heden bepaald voor gerichte inhoudselectie.

Actief inspringen op de behoefte van de klant door bijvoorbeeld op hete dagen de airconditioner items te tonen, op koude dagen de warmtepompen en in december een kerstgroet. Altijd to-the-point dus! Dit verhoogt de betrokkenheid van de bezoeker.

Een optimale web ervaring door direct in te spelen op de behoeften van de klant met praktische opties en relevante inhoud.

Ons werk

Wij ontwikkelen websites met passie voor ons vak en dat laten wij dagelijks zien. Neem een kijkje in ons web-portfolio.